woensdag 30 september 2015

Waarom hydrateren in de winter?

De herfst is begonnen en de winter staat voor de deur. Wil jij er tijdens de koude maanden niet als een mummie uitzien, hydrateer je huid dan goed. Het koude weer en lage vochtgehalte zorgen namelijk voor droge lucht, die vervolgens vocht komt stelen uit jouw huid. Als je niet genoeg hydrateert kun je huidkloofjes krijgen en zelfs gaan bloeden.




WAAROM HYDRATEREN?
Het allergrootste voordeel van hydrateren is anti-aging. Al eeuwenlang zoeken we naar wondermiddeltjes om er jonger uit te zien: van Cleopatra die baadde in ezelbloed tot keizerin Sisi die gezichtsmaskers van rauw kalfsvlees gebruikte. Gelukkig bestaan er vandaag de dag beschaafdere middeltjes om ouderdom tegen te gaan. Een van de beste manieren is hydrateren. Wanneer de huid vocht verliest, wordt ze droog en verliest elastine, waardoor ze gaat hangen en lijntjes ontstaan. Je gelaat en lichaam insmeren met een hydraterende crème is dan ook een must voor wie er jong wilt blijven uitzien.

9 WINTERTIPS VOOR EXTRA HYDRATATIE
Het helpt om extra vochtinbrengende crèmes te smeren, maar vaak is er meer nodig om weerstand te bieden aan de kou en je huid er jong en glad te laten uitzien. Om kloofjes, roodheid en jeuk te voorkomen kun je onderstaande tips toepassen.

1. Was je huid met lauw water
Tijdens de koude wintermaanden verlang je misschien naar een hete douche, maar je huid heeft er op lange termijn geen baat bij. Heet water ontdoet je huid namelijk van een groot deel beschermende oliën, waardoor ze gaat uitdrogen. Als je toch niet kan weerstaan aan een dampend bad, probeer dan lauw water te gebruiken wanneer je enkel je handen of gezicht wast.

2. Breng meteen na het wassen een hydraterende crème aan
Wanneer het buiten koud is heeft je huid niet alleen méér hydratatie nodig, maar ook metéén na het wassen omdat je huid op dat moment heel snel uitdroogt. Het is daarom uiterst raadzaam om zo snel mogelijk een hydraterende crème te smeren. Als je gezichtscrème of body lotion aanbrengt op vochtige huid wordt het vocht, samen met de crème, geabsorbeerd. Zet je potje of tube kort bij de wasbak, douche of badkuip zodat je het niet vergeet! Voor mensen met een droge of zeer droge huid is het aanbrengen van een lichaamsolie of -serum vlak na het hydrateren een echte must. Ze trekken diep in de huid om ze een heuse hydratatieboost te geven. Probeer bijvoorbeeld de Corpus Paradoxe Body Oil vanBeauté Pacifique. Deze olie met twee types Vitamine E heeft een diep werkend anti-aging effect, beschermt huidcellen tegen agressieve vrije radicalen, geeft een zijdezachte gladheid en vermindert pigmentatie.

3. Kies je crème zorgvuldig
Sommige kruidenierscrèmes bevatten op petroleum gebaseerde ingrediënten die je huid nog meer kunnen uitdrogen in de winter. Zorg ervoor dat je een crème gebruikt met actieve, voedende ingrediënten. Kies een crème op oliebasis (in plaats van op waterbasis) aangezien deze je huid helpt vocht vast te houden.

4. Bescherm je huid tegen de kou
Draag een sjaal of coltrui om je gelaat en décolleté te beschermen tegen koude wind, regen en sneeuw. Je handen bescherm je met handschoenen. Door blootstelling aan de winterkou verouderen ze vaak snel en onopgemerkt, en verraden ze vaak ongewild je leeftijd. Vergeet ook zeker niet om je gelaat in te smeren met een crème met SPF. Hoewel je de zon in de winter misschien niet veel ziet, zijn haar stralen even schadelijk als in de warme zomermaanden.

5. Verwarming aan = binnenlucht bevochtigen
Koud weer zorgt ervoor dat de verwarming binnen op volle toeren draait. Deze haalt echter veel vocht uit de lucht, wat heel slecht is voor je huid. Een bevochtiger installeren kan helpen, maar als je dit te duur vindt, kun je ook een bakje met water aan je verwarmingstoestel hangen. Slaap je ’s nachts met de verwarming aan? Dan is een bevochtiger in je slaapkamer een echte must zodat je huid niet uitdroogt.





6. Drink voldoende
We hebben de neiging om minder te drinken tijdens de winter omdat het minder warm is en we niet zoveel zweten. Vergeet niet dat je huid ook van binnenuit gehydrateerd moet worden. Als je moeite hebt met water drinken kun je ook een beetje citroensap uitpersen in warm water: verfrissend en hydraterend tegelijk! Een kopje thee is ook een prima optie!

7. Vergeet voeten en handen niet
Drogere lichaamsdelen zoals handen, voeten, ellenbogen en knieën hebben een dunne huid en  verliezen vaak sneller vocht dan de rest van ons lichaam. Als je hier last van hebt kun je ze, voor je gaat slapen, best insmeren met een hydraterende lotion. Probeer eens de Enriched Hydrating Hand Creme van Beauté Pacifique! Deze geeft een uitstekende zachtheid gedurende heel de dag zonder vettig gevoel en is uitermate geschikt om de huid te behandelen en te herstellen bij extreme uitdroging.

8. Hydrateer van binnen uit
Voedsel met een hoog waterpercentage kan helpen om je huid te hydrateren. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen, appels, sinaasappels, kiwi’s en waterige groenten zoals selder, tomaten, komkommer, wortelen en courgette. Zorg ervoor dat je voldoende vitamine C en zink binnen krijgt om een gezonde productie van collageen en elastine te behouden. Misschien kun je ook een Omega-3 supplement proberen of meer vette vis eten om je huid de bouwstenen te geven die nodig zijn om er soepel en glad uit te zien. Ingrediënten zoals, olijfolie, walnoten en zalm worden onmisbaar op de menukaart eens je de voordelen voor een mooie huid ontdekt.

9. Verander van reiniger
Reinigers kunnen je huid erg uitdrogen. Zorg er daarom voor dat je een hydraterende versie met vochtinbrengende ingrediënten gebruikt. Probeer eens de Enriched Cleansing Milk (gelaat) of de Seriously Mild Shower Gel (lichaam) van Beauté Pacifique. Wacht na het reinigen niet langer dan 30 seconden om je toner en dagcrème aan te brengen om het vocht zo goed mogelijk op te nemen.


Copyright 2015


Geen opmerkingen:

Een reactie posten