woensdag 26 november 2014

Feiten over een mannenhuid

Gelaatsverzorging voor mannen
De huid van een man is standaard dikker dan die van een vrouw. Hij lijkt dus beter beschermd tegen de invloed van vrije radicalen doorheen de jaren en beter bestand tegen snelle huidveroudering.

Problemen die vaak optreden bij een mannenhuid

Een groot nadeel voor de huid van een man is meer aanwezigheid van testosteron wat wilt zeggen meer talgproductie en hierdoor dus ook meer kans op acné en onzuiverheden. De huid voelt ook wat vettiger aan. Een man moet zich vaak scheren, en bij een gevoeligere huid treden hier al snel irritaties op. 

Doordat we in de huid grovere poriën vinden kan er meer vuil in terecht indien we niet voldoende regelmatig reinigen. Ook dit vormt zich al snel om tot acné en irritaties wanneer er niet goed wordt gereinigd.

Veel mannen geven aan dat ze snel last hebben van donkere kringen onder de ogen. ’s Ochtends een serum gebruiken kan hier al een heel groot verschil maken. Een goede serum met cafeïnebestanddeel zorgt voor minder vochtophoping (oedeem) en dus minder wallen.

Enkele tips om makkelijker trouw te blijven aan een dagelijkse verzorgingsroutine:

- zoek een snelle, luchtige reiniger.
- bouw de reiniging in vlak voor en na het scheren, of scheer met een reiniger
- gebruik vlak na het scheren een verfrissende tonic
- je kan wekelijks een peeling doen om je huid nog beter te doen stralen en te zuiveren.
- zorg ervoor dat je huid steeds voldoende gehydrateerd is. Dat maakt het scheren ook een stuk aangenamer en minder pijnlijk.
- gebruik een vochtinbrengende aftershave na het scheren om de bacteriën te helpen doden.


SPF30/40
Ook onder de mannen zijn er vaak zonnekloppers, maar hier geldt dezelfde boodschap als voor vrouwen; mijd de zon tussen 10u ’s middags en 16u ’s avonds. Smeer je huid steeds in met een beschermende factor van minstens 30. Zoals we al in eerdere berichten hebben gezien in zonschade de voornaamste oorzaak van veroudering en dehydratatie van de huid. Wil je toch wat natuurlijke Vitamine D genieten, begeef je dan in de volle avondzon met een lekkere cocktail.

Simpel is de boodschap
Wil je, zoals de meeste mannen, snel je huid reinigen en bevochtigen? Dan zoek je best een 2-in-2-formule. Zoals een reinigingsmousse om te scheren. Dit kan je makkelijk onder de douche en neemt geen extra tijd in beslag. Bovendien is scheren vaak een dagelijkse activiteit, breng hier nog een reiniging in en je hebt twee vliegen in één klap.

Dag- èn nachtcrème?
Wens je geen overmatige producten in de badkamerkast? Dan zijn er voldoende producten die je zowel ’s morgens als ’s avonds kunt gebruiken. Let op, indien je gaat voor een crème zonder SPF factor dien je die overdag nog steeds extra aan te brengen. Weer of geen weer, de zon brengt desondanks steeds schade aan de huid, al zie je hem niet. 

Het is niet meer zo ongewoon voor een man om zich een hele reeks verzorgingsproducten aan te schaffen.

Kijk op www.beautepacifique.be of www.beautepacifique.nl voor het gamma van producten op basis van Vitamine A.


copyright 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten